AUTOMOBILÍSTIQUES
Economia 14/02/2011

Nissan contractarà 300 treballadors temporals a Barcelona

L'automobilística introduirà un tercer torn a la línia d'una de les seves furgonetes a partir d'abril. Suposarà un augment de la producció anual de 10.000 unitats

Efe
1 min

BarcelonaNissan contractarà uns 300 treballadors temporals a la seva planta de Barcelona per donar resposta a l'increment de la demanda que han registrat els seus productes, sobretot a Europa, i que suposarà un augment de la producció de 10.000 unitats sobre allò previst, segons que ha anunciat avui la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per donar resposta a aquest increment de la demanda, Nissan introduirà un tercer torn productiu en la línia de la furgoneta X-83, que es comercialitza amb els noms de Nissan Primastar, Renault Trafic i Opel Vivaro, a partir del mes d'abril. Aquest tercer torn de tres hores diàries de dilluns a divendres suposarà la fabricació d'unes 10.000 unitats anuals més respecte al pla de negoci previst per a 2011, que es vendran principalment al mercat europeu.

Amb aquest augment de la producció, la planta de Barcelona tindrà una producció anual de la furgoneta X-83 de 70.000 unitats, fet que suposa un volum del mateix nivell que el registrat durant els exercicis previs a la crisi financera global. Segons Nissan, aquest increment de la productivitat és degut, en part, a la millora de la competitivitat aconseguida per la fàbrica de Barcelona i de la firma d'un nou conveni col·lectiu a causa del resultat del referèndum en el qual els treballadors van acceptar mesures de contenció salarial i major flexibilitat. Després d'aquest acord, la multinacional Nissan va decidir adjudicar a Barcelona la fabricació d'una nova furgoneta, una 'pick up', que suposarà una inversió de 80 milions d'euros i que garantirà el futur de les plantes de Zona Franca i Montcada durant deu anys.

stats