AUTOMOCIÓ
Economia 18/01/2011

Nissan adjudica la furgoneta 'pick-up' a la planta de Barcelona

La decisió arriba després de que els treballadors acceptessin mesures de contenció laboral durant tres anys

Acn
1 min
Fàbrica de Nissan a la Zona franca de Barcelona

BarcelonaLa direcció de Nissan ha decidit adjudicar a la planta de Nissan a la Zona Franca la fabricació de la furgoneta 'pick-up', segons ha pogut saber l'ACN. La decisió de l'empresa automobilística arriba després que els treballadors de Nissan acceptessin rebaixar les seves condicions salarials en un referèndum celebrat la setmana passada. Les mesures de contenció van ser acceptades per un 70%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El subdirector general d'Operacions Industrials de Nissan, Frank Torres, i el director general de l'empresa nipona, Ryouji Kurosawa, han comunicat la decisió als caps dels principals departaments de la planta durant el transcurs d'una reunió aquest dimarts al matí.

L'adjudicació garantirà la fabricació de 60.000 vehicles durant deu anys i 3.200 llocs de treball, a més d'una inversió de 80 milions d'euros.

El pla inclou la contenció salarial entre els anys 2012-2014, una millora de la productivitat del 6%, i un increment de la flexibilitat per fer front a les demandes del mercat. Una proposta que el subdirector general d'Operacions Industrials, Frank Torres, ja va qualificar la setmana passada de "molt bona" i que esperava que fos suficient per "convèncer" els executius de la multinacional japonesa.

stats