AUTOMOCIÓ
Economia 13/01/2011

La direcció de Nissan a Barcelona ja espera la 'pickup' després de la reacció positiva de Japó

Nissan al Japó ha reaccionat positivament i torna a comptar amb Barcelona per fabricar el nou vehicle. El proper 18 de gener comunicarà la seva decisió definitiva.

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEls directius de la planta de Nissan a Barcelona confien que la fàbrica serà l'escollida per produir-hi la nova 'pickup'. La cúpula de la multinacional al Japó ha reaccionat positivament al resultat del referèndum en què ahir la plantilla va acceptar el pla de contenció salarial i d'altres sacrificis a canvi del nou model.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La satisfacció dels dirigents de la multinacional japonesa ha fet que tornin a comptar amb Barcelona com a possible fàbrica on fer el nou model el 2014. A la vista de l'actual situació, els responsables de l'empresa a Catalunya ja anticipen una conclusió positiva el proper 18 de gener, que és la data en què, finalment, es confirmarà la destinació de la camioneta.

Abans d'aquesta data, però, els treballadors hauran de signar la modificació del conveni col·lectiu per incloure les mesures que ahir van acceptar de manera majoritària en la votació. Es tracta d'una contenció salarial entre el 2012 i el 2014, així com altres iniciatives per augmentar la jornada de treball, guanyar flexibilitat i reduir costos a la planta.

A canvi d'aquests sacrificis durant els propers tres anys, la plantilla rebrà una paga d'uns 350 euros per treballador, segons ha confirmat un portaveu de l'empresa.

stats