SECTOR PÚBLIC
Economia 18/07/2012

Només el 0,5% dels funcionaris rebran la paga de Nadal

Els treballadors de la funció pública que cobren fins a 962 euros sí que rebran la paga de Nadal. Això equival a unes 15.000 persones, segons el govern espanyol, i 500 segons els sindicats.

Elena Freixa
2 min
Concentració de funcionaris a la plaça Cibeles de Madrid en contra de les retallades anunciades pel govern espanyol.

BARCELONA.El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va posar ahir l'accent en un dels detalls de la lletra petita del BOE sobre retallades aprovat divendres i va recordar que la mesura de suprimir la paga de Nadal aquest any al sector públic no s'aplicarà als treballadors amb ingressos més baixos. En compareixença al Senat, Montoro va defensar que el personal públic (funcionaris, personal laboral i interí) que cobra fins a 962 euros al mes o 13.469 euros a l'any queda salvat de la retallada que sí que experimentaran la resta dels 2,7 milions de treballadors del sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Més tard, als passadissos, va quantificar que seran entre 10.000 i 15.000 treballadors els que sí que cobraran la paga, un 0,5% de la plantilla a totes les administracions (estatal, autonòmica i local). En el cas de Catalunya, van explicar fonts del Govern ahir, aquesta mesura no afectarà cap treballador de la Generalitat, en què la categoria laboral més baixa cobra 1.100 euros. Els treballadors exempts de retallada depenen de l'Estat o administracions públiques.

El sindicat majoritari al sector públic, el CSIF, va rebaixar a només 500 els treballadors a qui es preserva la paga per Nadal i va rebutjar altre cop la retallada. Tot i que primer es va dir que els treballadors recuperaran aquesta pèrdua el 2015 amb una aportació al fons de pensions, en el decret no hi consta cap data i es vincula a complir l'objectiu de dèficit.

Retallada catalana

La supressió de la paga de Nadal equival al 6% o 7% dels ingressos anuals d'un treballador. A Catalunya la retallada se suma a la del Govern, que ja havia tret de la paga d'estiu un 2,5% dels ingressos anuals a cada empleat i que ara busca fórmules per evitar que, amb l'eliminació de la paga, els treballadors surtin més malparats que a la resta del sector públic espanyol. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va insistir ahir que la retallada serà la mateixa que a la resta de l'Estat.

stats