Economia 13/12/2011

Nova reunió de funció publica i Govern amb poques esperances d'acord

Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT, ha reconegut que té "més esperances" posades en la mobilització de demà de treballadors de l'administració pública que en la nova reunió

E. Freixa
1 min

BarcelonaEl secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha reconegut que té "més esperances" posades en la mobilització de demà de treballadors de l'administració pública que en la nova reunió que mantindran amb el Govern aquest dimarts. Sindicats i Generalitat es troben a partir de les 12 h en la cinquena trobada per negociar unes retallades que, tal com estan plantejades ara, són "inacceptables" per part dels agents socials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rebre de manera "infinita i indefinida"

El manteniment de plantilles contra l'acomiadament d'interins que pretén l'administració és un dels punts innegociables pels sindicats. Álvarez ha assegurat, a més, que com a màxim s'acceptaria una congelació salarial. Álvarez ha advertit que el Govern no pot pretendre que els treballadors de la funció pública rebin de manera "infinita i indefinida".

Crida a la mobilització

Ha fet una crida a la participació en la mobilització de la funció pública de demà a la tarda a les capitals de demarcacions catalanes per expressar el malestar que desperten les propostes. Segons Álvarez, hi ha alternatives damunt la taula com jubilar i prejubilar personal o també negociar les condicions dels alts càrrecs, tal com va proposar la UGT, per mitjà de la creació d'un salari màxim.

stats