Economia 02/03/2015

L'OCDE diu que Espanya ha de millorar primer la productivitat abans de pujar sous

Posa al govern de Merkel com a exemple enfront els països del sud d'Europa

Efe
2 min
El secretari general de l'OCDE, Ángel Gurría. EFE

MadridEl secretari general de l'OCDE, Ángel Gurría, ha assegurat aquest dilluns que Espanya ha d'augmentar la productivitat per millorar els salaris reals. Durant el lliurament del premi que Nueva Economía Fórum 2014 ha atorgat a l'OCDE per "haver propiciat l'obertura d'Espanya a l'exterior i la modernització de les seves polítiques econòmiques i socials", Gurría ha valorat les reformes estructurals aprovades pel govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i això, fent una comparació entre l'economia espanyola i l'alemanya, ha dit que la diferència d'Alemanya respecte a d'altres països europeus com França, Itàlia o Espanya és que el govern d'Angela Merkel va fer polítiques per augmentar "sistemàticament" més ràpid la productivitat que els salaris.

Gurría ha fet aquesta valoració en el seu discurs d'agraïment pel guardó concedit l'OCDE en un acte en què han participat el president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, i el ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert.

El responsable de l'OCDE ha afirmat que la recepta per al futur a Espanya ha de ser "productivitat, productivitat i productivitat" ja que aquesta és "la millor via per millorar els salaris reals". Durant un esmorzar informatiu a la Casa Amèrica de Madrid aquest matí de dilluns, Gurría ja ha avançat que les receptes per a Espanya porten per seguir incrementant l'exportació però també la demanda interna. "L'últim que podem fer és ser complaents sobre la situació de l'ocupació [a l'Estat], però abans ve la competitivitat", ha afegit.

L'apunt de l'OCDE coincideix amb la negociació entre patronal i sindicats per a un nou pacte salarial, encallada des de fa setmanes. El president de Foment del Treball, Gay de Montellà, ha demanat que els sous pugin menys d'un 1% aquest 2015. Argumenta que els treballadors estan guanyant poder adquisitiu amb la caiguda de l'IPFC

stats