Finances
Economia 18/01/2011

Hisenda diu que possiblement limitarà les emissions de deute de Catalunya

Carlos Ocaña, secretari d'Estat d'Hisenda, afirma que això es decidirà quan es confirmi si Catalunya supera el seu objectiu de dèficit, "com sembla que succeirà"

Redacció
1 min
El secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, Carlos Ocaña

MadridEl secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, ha afirmat avui que l'executiu espanyol podria impedir que Catalunya emeti deute. L'última emissió de deute que va fer Catalunya van ser els 3.000 milions d'euros en bons que va vendre entre la població el passat mes de novembre. El nou conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja va indicar al poc temps de ser nomenat que la Generalitat podria necessitar noves emissions. Però no sembla que Hisenda permeti fer-les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant una conferència celebrada aquest matí a Madrid, Ocaña ha indicat que les autonomies que no compleixin amb l'objectiu de dèficit no obtindran autoritzacions per endeutar-se. Tot i que la capacitat per impedir l'emissió de deute ja existia, Ocaña ha admès que ara té més importància. Per això ha indicat que, en el cas de Catalunya, si supera l'objectiu del dèficit "com sembla que serà" se li limitaran les emissions de deute i el primer que haurà de fer és presentar un pla de reequilibri que haurà de ser acceptat per l'administració general de l'Estat.

Ocaña reprèn així l'amenaça que ahir va fer Zapatero en una entrevista al Financial Times. El president espanyol va amenaçar amb limitar les emissions de deute de les comunitats autònomes per forçar la disciplina fiscal. Zapatero també va avisar que l'Estat podria "intervenir" les comunitats que no posin ordre a les seves finances.

stats