CRISI DEL DEUTE
Economia 31/08/2012

Ombra de dimissió al Bundesbank

El president del banc central alemany se sent aïllat com a garant del dogma germànic i medita plegar

Isaac Lluch
1 min
JENS WEIDMANN El president del Bundesbank ha estat el màxim defensor de l'ortodòxia monetària, criticant cada insinuació de Mario Draghi de reprendre el programa de compra de bons de països amb problemes. Una setmana abans de la reunió clau  del BCE, un diputat del partit d'Angela Merkel ha insinuat que es planteja dimitir si no rep suport.

BerlínLa setmana que ve serà una de les més importants per al Banc Central Europeu (BCE), a les portes del trencament d'un tabú: aprovar dijous un programa de compra massiva de deute estatal dels països més colpejats per la crisi. Per extremar el dramatisme, Alemanya va escampar ahir la por que Jens Weidmann, el president del seu banc central (Bundesbank), podria plegar i, de retruc, sortir del consell de govern de l'ens emissor de l'eurozona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fart que les seves idees d'estabilitat com a garant del dogma germànic no siguin considerades per la majoria de membres del BCE, Weidmann està a punt de seguir el camí que en el seu dia ja van recórrer altres alts càrrecs alemanys contraris a la línia marcada per Frankfurt. "El nostre president del Bundesbank cada cop les està passant més magres, i això recorda les dimissions d'Axel Weber [expresident del Bundesbank] i Jürgen Stark [excap economista del BCE]. Cap d'ells va poder aguantar la conducta del Banc Central Europeu", va alertar ahir el diputat expert en temes econòmics de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), Klaus-Peter Willsch.

Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.

stats