Economia 16/03/2012

Ortega demana als sindicats que no posin "pegues a tot" i veu una "exageració" parlar de traslladar 45.000 funcionaris

Nega que dilluns acabi la negociació i subratlla que si no hi ha pacte serà perquè els sindicats s'han tancat en banda

Acn
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha demanat als sindicats que no posin "pegues a tot", i ha considerat una "exageració" parlar de la possibilitat de traslladar 45.000 funcionaris. S'ha referit així al pla d'ocupació per a la racionalització de l'organització i optimització del personal al servei de la Generalitat que ha presentat el Govern a les organitzacions sindicals, que es queixen que 45.000 treballadors públics veuran modificades les seves condicions de treball sense possibilitat de negociació, incloent-hi l'horari, les tasques i el lloc de treball. Ortega ha reiterat la seva voluntat de negociar i ha assegurat que si no hi ha acord serà perquè els sindicats "s'han tancat en banda". Després de fer un recorregut inaugural pels diferents estands del Saló Expomóvil Comercial de Barcelona, Ortega ha assegurat que el Govern manté "per damunt de tot una vocació de diàleg permanent i d'intentar sumar el màxim per arribar a acords". Dit això, ha afegit que també és cert que "a l'acord no s'hi arriba si dues parts no volen", en referència als sindicats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

I és que Ortega ha reclamat "intentar no buscar entrebancs" després que el Govern hagi presentat el pla d'ocupació per a la racionalització de l'organització i optimització del personal al servei de la Generalitat. Els sindicats es queixen que 45.000 treballadors públics veuran les seves condicions de treball alterades, incloent-hi tot el que fa referència a la mobilitat geogràfica. Per la vicepresidenta, parlar de traslladar 45.000 persones és una "exageració", perquè seria com "desbaratar i desorganitzar tots els departaments de la Generalitat i tornar-los a organitzar".

És més, s'ha mostrat convençuda que això seran "casos puntuals". "El que hi haurà són ajustos temporals que jo crec que serviran per racionalitzar moltes coses", ha indicat Ortega, que ha posat l'exemple de gent que viu a Vic però que treballa a Barcelona. En tot cas, ha demanat "intentar facilitar les coses i no posar a pegues a tot", i ha reivindicat que si el Govern presenta aquest pla és perquè intenta preservar el màxim de llocs de treball.

A més, ha negat que dilluns sigui el termini màxim per negociar, com diuen els sindicats, i ha assegurat que "esgotaran totes les possibilitats" per arribar a un acord. Això sí, sí que hi ha un límit, ha dit, perquè aquestes mesures s'han de poder aplicar. En qualsevol cas, ha remarcat que no serà pel Govern que no s'arribi a un consens, sinó perquè els sindicats "s'han tancat en banda o no han volgut avançar". "Potser els sindicats en aquest moment tenen més posada la vista en altres aspectes que no pas a arribar a un acord en negociacions particulars com aquesta", ha conclòs fent referència a la vaga general.

stats