Economia 22/03/2012

Ortega creu que els sindicats impedeixen l'acord sobre el pla de funcionaris perquè la seva "prioritat" és el 29-M

La vicepresidenta del Govern admet que el pla inclou una part de mobilitat geogràfica, tot i que assegura que serà "residual"

Acn
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha culpat aquest dijous, en declaracions a 'El món a RAC 1', els representants dels treballadors de no voler arribar a acords sobre el Pla d'Ocupació de l'Administració que s'aprovarà dimarts vinent. Segons ha dit, els sindicats "ara tenen una prioritat", que és la vaga general. Al seu parer, molts funcionaris i treballadors públics estarien disposats a acceptar una de les mesures estrella del pla: la mobilitat funcional o geogràfica del personal. Ortega ha admès que de geogràfica, n'hi haurà, però ha subratllat que serà "residual". D'altra banda s'ha mostrat convençuda que "molts funcionaris i personal laboral" no tindrien "cap problema" amb aquests desplaçaments. Ara bé, ha lamentat que "l'objectiu bàsic" dels sindicats no sigui la negociació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha dit, el dia de la vaga general marca "una paret" que "impedeix arribar a acords". Un dels signes que mostra aquesta manca de voluntat d'arribar a acords, ha dit Ortega, és que els sindicats posen sobre la taula mesures que ja s'han aprovat per llei, com ara la reducció del 15% de sou i feina dels treballadors interins –mesura que, d'altra banda, s'inclou al pla que s'aprova dimarts vinent–. Per això ha reclamat que els representants dels treballadors posin sobre la taula "propostes viables".

Tot plegat, segons Ortega, respon al fet que els sindicats "ara tenen una prioritat que no és discutir el pla d'ocupació del Govern. La seva prioritat està fixada en el dia 29, i això es nota a l'hora d'arribar a acords".

Més endavant, ha reiterat, els sindicats "no tenen al cap com a objectiu bàsic" la negociació sobre el pla dels funcionaris que s'aprovarà dimarts vinent i que s'ha d'implementar en bona part a principis de novembre.

stats