Economia 02/04/2012

Báñez diu que el valor de les pensions i les prestacions d'atur són “dues línies vermelles” que no es modificaran

“La sortida de la crisi no la pagaran les persones més dèbils de la societat”, diu la ministra d'Ocupació al Senat. L'Estat incrementa les seves aportacions al sistema de pensions

Joan Faus
1 min

MadridLa ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha assegurat avui que el valor de les pensions i les prestacions d'atur són “dues línies vermelles” que “no traspassaran” els pressupostos generals de l'Estat, que va presentar divendres passat el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença en la comissió d'ocupació del Senat, Báñez ha assegurat que tot i que les pensions i les prestacions d'atur suposen la “major part” del pressupost del seu ministeri, no se'n modificarà l'import. “La sortida de la crisi no la pagaran les persones més dèbils de la societat”, ha dit.

D'altra banda, la ministra ha explicat que els pressupostos inclouen un increment del 35,66%, amb mil milions més, de l'aportació de l'Estat a complements mínims de les pensions. Báñez ha subratllat que la mesura “avança en la separació de les fonts de finançament” de les pensions i ha criticat que la Seguretat Social hagi pagat en els últims anys “moltes pensions que no li corresponien”.

stats