Economia 22/12/2010

Zapatero pronostica que la consolidació de les reformes econòmiques durarà 5 anys

El president espanyol insisteix que cal apostar per elevar l'edat legal de jubilació als 67 "amb flexibilitat"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEn la seva intervenció al Congrés per explicar els resultats de l'últim Consell Europeu, Rodríguez Zapatero ha avançat que es trigarà "cinc anys per aprofundir en totes les grans qüestions" que el govern espanyol té desplegades sobre la taula, com la reforma de les pensions o del mercat laboral. És a dir, que encara falta temps per arribar a la situació òptima de l'economia espanyola. Cinc anys per corregir "els desequilibris de l'economia espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una de les reformes més importants és la de les pensions, que ha de retocar –entre d'altres coses– l'edat legal de jubilació. Zapatero ha reiterat el seu compromís amb els 67 anys "amb flexibilitat", sense entrar al detall. "Apugem el pendent amb un esforç raonable i no esperem a l'últim moment", ha recomanat el cap de l'executiu. Ha posat d'exemple països que se'n surten millor de la crisi, com Alemanya i Suècia, que ja han fet retocs a l'edat de jubilació i en aquest sentit s'ha preguntat: "No hem de fer els esforços d'aquests països? Jo crec que sí", ha conclòs Zapatero.

El president espanyol ha agraït l'actitud constructiva del PP, de CiU i del PNB a l'hora de donar suport als canvis legals per garantir l'estabilitat de l'euro, "una moneda d'èxit", ha dit. Segons ha explicat al ple del Congrés, la moneda única és forta i no està qüestionada. En tot cas, el que miren amb recel els mercats és el deute sobirà dels estats.

stats