Economia 25/11/2011

Tres de cada quatre empreses tanquen per culpa de la morositat

El secretari general de la patronal Pimec, Antonio Cañete, denuncia que és la causa més important de la desaparició d'empreses i de la pèrdua de llocs de treball

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari general de la patronal Pimec, Antonio Cañete, ha assegurat avui que el 75% d'empreses (és a dir, tres de cada quatre) que tanquen per la crisi ho fan a causa de l'alta morositat. "La morositat és probablement la causa més important del tancament d'empreses i de la pèrdua de llocs de treball al nostre país", ha assegurat Cañete.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general ha insistit en la necessitat "de fer un gir" i ha denunciat que "la crisi actual porta moltes empreses a prendre decisions dures contra els morosos, que encara empitjoren la situació financera dels seus negocis". Si bé la nova llei de morositat i la nova normativa europea auguren canvis positius per lluitar contra aquesta xacra que ha conduït moltes empreses al tancament definitiu de les seves activitats, el secretari general de Pimec ha recordat que "encara queden peticions de les pimes al futur executiu del PP". Entre aquestes peticions, Antonio Cañete ha enumerat la necessitat de crear sistemes de mediació per dilucidar les disputes i d'un règim disciplinari que dissuadeixi les empreses incomplidores.

stats