EMPRESES
Economia 16/03/2011

PIMEC celebra la propera creació de la “finestreta única” perquè és molt necessària per a les pimes

PIMEC també valora positivament el recent anunci de suprimir l'impost de successions a Catalunya

Helena Esteves
1 min

BarcelonaPIMEC celebra que el Govern aprovés ahir reconvertir l'Oficina de Gestió Empresarial en "finestreta única" per a les empreses, segons explica en un comunicat, perquè "significa eliminar traves als emprenedors que volen iniciar un negoci, així com per significar les gestions administratives que han de fer les empreses". La patronal creu que està comprovat que estalviarà temps i problemes, i per tant, és una mesura en pro de la competitivitat de les empreses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

PIMEC també valora positivament el recent anunci de suprimir l'impost de successions i recorda que així s'equipararia Catalunya a altres comunitats com Madrid, Aragó o València, i en milloraria la competitivitat fiscal. La Comissió recorda que Catalunya no té potestat per suprimir l'impost sinó per aplicar, com han fet altres comunitats, bonificacions que poden arribar al 99% de la quota.

Joan Maria Gimeno, president de la Comissió, assenyala que, per altra banda, "l'administració tributària catalana està intensificant la comprovació de valors i les revisions de liquidacions anteriors de l'impost de successions, posant en dubte moltes declaracions, la qual cosa genera incertesa i costos als contribuents i contrasta amb aquesta voluntat de reduir la pressió fiscal expressada pel Govern".

stats