Economia 08/02/2011

El govern espanyol aprovarà divendres la reforma de les polítiques actives d'ocupació

Zapatero avisa el PSOE que no es crearan llocs de feina "de la nit al dia" i que caldrà paciència

Joan Rusiñol
1 min

MadridDavant dels diputats i senadors socialistes, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reiterat el seu compromís de tirar endavant el pla de reformes que té sobre la taula i ha anunciat que el consell de ministres de divendres aprovarà la reforma de les polítiques actives d'ocupació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La mesura s'inscriu en el pacte social i econòmic que va signar l'executiu espanyol amb els agents socials, als quals avui ha tornat a lloar per seva capacitat d'acord i ha defensat de les crítiques. Les polítiques actives d'ocupació inclouen el pla de formació per a desocupats que substitueix els 426 euros d'ajuda. L'altre gran eix, que ja va anunciar l'executiu de Madrid, és oferir una atenció personalitzada.

L'objectiu, ha explicat Zapatero, és crear llocs de treball més "sòlids". Ara bé, també ha advertit als seus que la tendència actual "no canviarà de la nit al dia", però ha insistit que la feina que estan fent donarà els seus fruits a mitjà termini. Per això, ha reiterat la necessitat de buscar el màxim consens al Congrés i al Senat. De fet, avui ha començat la ronda de contactes amb el PP i CiU per buscar el seu acord sobre el pacte social.

stats