Publicitat
Publicitat

El PP impedeix que Rato i Fernández Ordóñez compareguin al Congrés per explicar la seva gestió

Ignora les peticions de tota l'oposició i només permet que parlin els dirigents de les patronals bancàries i el secretari d'estat d'Economia

El Partit Popular ha impedit que Rodrigo Rato i Miguel Ángel Fernández Ordóñez compareguin al Congrés dels Diputats per donar explicacions de la seva gestió al capdavant de Bankia i al Banc d'Espanya, respectivament. El PP només ha acceptat que parlin els dirigents de les patronals bancàries i el secretari d'estat d'Economia a la subcomissió que el Congrés té oberta per parlar de la reestructuració bancària.

Tota l'oposició havia reclamat les compareixences de l'expresident de Bankia i de l'encara governador del Banc d'Espanya, però el PP ha vetat que això es produeixi almenys fins al setembre, quan s'obrirà la possibilitat de poder tornar a convocar nous testimonis a la comissió.

L'oposició ha qualificat d'"obstruccionista" l'actitud del grup majoritari al Congrés. El PSOE, el PNB i UPyD ja han anunciat que no assistiran a les compareixences aprovades. El PP ha defensat la seva postura argumentant que "no és el moment adient" perquè es produeixin les compareixences que reclamava l'oposició.


Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT