Economia 24/10/2012

PSA ultima un acord per rebre fins a 7.000 milions d'ajudes del govern francès

Les vendes fins al setembre van disminuir fins als 12.930 milions d'euros i els ingressos de la divisió central de fabricació de vehicles van caure un 8,5%

Reuters
1 min

ParísPSA Peugeot Citroën ultima un acord amb el govern francès per rebre ajudes de fins a 7.000 milions d'euros que anirien a finançar la seva filial de préstecs, Banque PSA Finance.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els problemes del fabricant de vehicles l'ha dut a buscar 11.500 milions d'euros de refinançament per a l'afeblida divisió de préstecs després de tancar un tercer trimestre amb una caiguda de vendes del 3,9%.

Les vendes fins al setembre van disminuir fins als 12.930 milions d'euros i els ingressos de la divisió central de fabricació de vehicles van caure un 8,5% fins als 8.520 milions d'euros, informa Reuters.

"L'entorn competitiu s'està fent més difícil, amb més pressió sobre els preus i un deteriorament continu dels mercats del sud d'Europa", ha informat la multinacional.

El diari francès 'Liberation' apunta aquest dimecres que les ajudes del govern francès estan condicionades a que l'empresa renunciï a entregar dividends en els propers tres anys.

El fabricant d'automòbils ha destacat les converses en marxa amb el seu nou soci General Motors, amb qui té quatre programes conjunts de vehicles: dos cotxes petits, un de compacte i un vehicle més gran.

stats