Economia 30/06/2011

PSOE, PP i CiU pacten incrementar el valor dels immobles que es queden els bancs si no es subhasten

El pacte també inclou accelerar que es pugui participar a les subhastes per internet i l'anunci que va fer el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per elevar la quantitat no embargable dels 641 als 961 euros

Efe/redacció
1 min

MadridPSOE, PP i CiU han pactat augmentar des de l'actual 50% el percentatge de valoració dels immobles embargats que es queden les entitats financeres quan no es subhasten, i també donaran suport a una mesura anunciada per el govern espanyol d'elevar la quantitat del sòl no embargable per impagament hipotecari. Els afectats per embargament podran cancel·lar d'aquesta manera una major quantitat del deute amb el banc quan s'elevi el percentatge "vergonyós" establert a la Llei, en paraules del diputat que ha anunciat l'acord, Pere Macias (CiU), en el ple al que es voten les resolucions conseqüència del debat de política general. El pacte també inclou l'anunci que va fer el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per elevar la quantitat no embargable dels 641 als 961 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El text també accelera la introducció de les subhastes judicials electròniques, que complementen les presencials a través d'internet "perquè augmenti el número potencial de licitadors, i per tant les possibilitats que la subhasta no quedi deserta". No obstant, no contempla la possibilitat que el lliurament de l'habitatge serveixi per pagar el deute hipotecari en la seva totalitat, el que s'anomena dació en pagament, com demanaven ahir CiU, IU-ICV-ERC i BNG. L'esmena acordada finalment també insta al govern espanyol a supervisar les condicions per concedir crèdits i evitar clàusules abusives, com les clàusules sòl, que marca l'interès mínim que ha de pagar l'hipotecat fins i tot si l'euríbor es situa per sota.

stats