ECONOMIA
Economia 08/08/2012

El PSOE i els sindicats preparen accions per prorrogar els ajuts dels 400 euros per als aturats

Intensificaran les mobilitzacions per aconseguir que 660.000 persones no quedin desateses. El pla Prepara que inclou la subvenció acaba el proper 15 d'agost

Efe
1 min
Actualment la prestació d'atur té una durada de 24 mesos, a banda d'un subsidi per als sis mesos posteriors. S'especula que podria reduir-se fins als 15 o els 18 mesos.

BarcelonaEl secretari de relacions institucionals del PSOE, Antonio Hernando, i els representants de CCOO i UGT han demanat aquest dimecres altra vegada que es prorrogui el pla Prepara, que contempla ajuts de 400 euros per a les persones que han esgotat la prestació d'atur. Hernando ha argumentat que es tracta d'un ajut "fonamental" i que el partit de l'oposició comparteix amb els sindicats la necessitat que el govern del PP prorrogui l'ajut més enllà del 15 d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari de comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, ha destacat que l'ajut és "indispensable". Pel secretari de política internacional d'UGT, Manuel Bonmatí, es "inadmissible" que el govern pugui suprimir l'ajut dels 400 euros, que afecta 600.000 persones, d'aquí a finals d'any, segons les dades del sindicat. Els sindicats no han plantejat cap vaga general, de moment, però sí que han dit que intensificaran les mobilitzacions.

stats