ALIMENTACIÓ
Economia 17/09/2013

Panrico suspèn el pagament de nòmines als seus 4.000 empleats

L'empresa catalana assegura que la mesura és temporal i que la companyia té "salvació"

Ignasi Pujol
1 min
El fabricant de Donuts i Bollycao està en mans del fons de capital risc Oaktree, que ha comprat l'empresa a la banca creditora.

BarcelonaEl grup català Panrico, fabricant dels famosos Donuts®, ha anunciat aquest dimarts als seus prop de 4.000 treballadors que ha suspès "de forma temporal" el pagament de les nòmines.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un primer moment s'havia comunicat que el nombre d'afectats eren 6.000, però després la xifra s'ha rebaixat a 4.000. En qualsevol cas, es tracta de la totalitat de la plantilla.

La mesura, que segons el comunicat intern difós afecta tota la plantilla independentment del seu càrrec, ha sigut impulsada per Oaktree, el fons nord-americà propietari del 100% de Panrico. El consell d'administració va nomenar divendres passat Carlos Gila nou primer executiu, en substitució de Joan Casaponsa. Gila, exvicepresident de La Seda, és expert en processos de reestructuració.

Fonts properes a la companyia han explicat que el grup manté les seves operacions i que el pagament als proveïdors està garantit. Les mateixes fonts han indicat que en breu es presentarà un pla de viabilitat per a Panrico, que passarà per redefinir el model de negoci. Asseguren que l'empresa té "salvació". Fonts oficials de la companyia no han volgut fer declaracions.

La companyia ha reduït a zero el seu endeutament i va facturar l'any passat 500 milions d'euros. Té sis plantes a Espanya (una d'elles a Santa Perpètua de Mogoda) i dues a Portugal. Les pèrdues acumulades sumen 700 milions d'euros.

stats