ECONOMIA
Economia 24/03/2011

El Parlament dóna marge al Govern per negociar amb Ryanair i altres companyies

El diputat de CiU, Josep Rull, ha subratllat que la moció aprovada permet al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, negociar amb "les mans lliures" amb Ryanair i amb altres companyies, però deixa clar que això no pot fer-se "a qualsevol preu"

Efe
2 min

BarcelonaEl Parlament ha aprovat avui per unanimitat una moció que, segons han coincidit a interpretar CiU i PSC, dóna marge al Govern per negociar la continuïtat de Ryanair a l'aeroport de Girona, però també per buscar noves companyies interessades a operar des d'aquesta infraestructura.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La moció que s'ha aprovat és una espècie de pacte de mínims entre les postures de CiU i PSC, complementades amb aportacions d'ERC, d'ICV-EUiA i de Ciutadans.

El primer punt del text insta el Govern a "establir i articular mesures de suport econòmic i financer per fer complir a la companyia Ryanair els acords vigents i per establir-ne de nous que facin possible la continuïtat de l'operativa de l'empresa durant els pròxims cinc anys des de l'aeroport de Girona" i precisa que aquests acords s'hauran de redactar "tenint com a base, entre d'altres, dues variables: una quantitat a determinar per passatger arribat a l'aeroport de Girona i un mínim de passatgers anuals garantits".

El segon punt de la moció emplaça a l'executiu català a dur a terme "de manera immediata els treballs necessaris per incrementar el nombre de companyies aèries que operen a l'aeroport de Girona i a ampliar el nombre de destins". També reclama al Govern que doni prioritat "als destins actuals més consolidats que presentin m´s volum de tràfic de passatgers".

El tercer punt de la moció, del que s'han desmarcat el PPC i ciutadans, urgeix a aconseguir el traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell.

L'autor de la moció, el socialista Roberto Labandera, ha lamentat la "ineficàcia negociadora" del Govern amb Ryanair, però després ha subratllat la seva voluntat de buscar el consens.

De la seva banda, el diputat de CiU, Josep Rull, ha subratllat que la moció aprovada permet al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, negociar amb "les mans lliures" amb Ryanair i amb altres companyies, però a la vegada deixa clar que això no pot fer-se "a qualsevol preu".

ERC s'ha sumat al consens, però hagués volgut un redactat més contundent, mentre que ICV, com els republicans, s'ha queixat que Aena "parasiti" bona part dels ingressos de l'aeroport de Girona.

El PPC s'ha mostrat d'acord en els temes generals de la moció, però ha lamentat que s'aprofités per reclamar el traspàs d'aquest i altres aeroports, un argument secundat per Ciutadans, mentre que Solidaritat i el diputat no adscrit, Joan Laporta han insistit a reclamar més recursos a l'Estat.

stats