ECONOMIA
Economia 17/07/2012

El Parlament canvia la llei de caixes per protegir l'obra social

Les entitats intervingudes disposaran d'un termini de sis mesos per acordar la seva conversió en fundacions. El patronat que les regirà tindrà un màxim de 20 membres, la majoria del sector privat

Efe
1 min
AMB EL DIT AIXECAT El professor Mas-Colell, en funcions de conseller d'Economia, va superar ahir el primer tràmit dels pressupostos.

BarcelonaEl ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts una modificació de la llei de caixes. L'objectiu ha estat regular l'obra social després del procés de segregació del negoci financer en nous bancs. El projecte de la llei ha estat aprovat amb els vots favorables de CiU, PSC, PP i ERC i els contraris d'ICV-EUia, Ciutadans i SI, i permet transformar les caixes en fundacions de caràcter especial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta transformació només afectarà les entitats intervingudes o fusionades: CatalunyaCaixa, Unnim, Caixa Laietana i Caixa Penedès. La Caixa no es veu afectada per aquesta modificació perquè encara controla el negoci financer a través de la seva participació del 61% en el capital de CaixaBank. Una vegada el text de la llei surti publicat al 'Diari Oficial de la Generalitat' (DOGC) s'encetarà un termini de sis mesos per acordar la seva conversió en fundacions. Els departaments d'Economia i de Justícia de la Generalitat controlaran les fundacions, que estaran regides per un patronat format per vint membres com a màxim, la majoria del sector privat.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha explicat que el Govern ha optat per tramitar la llei en la modalitat de lectura única perquè era un tema molt urgent. Després de les fusions i les reestructuracions d'entitats calia "dotar d'un nou marc legal les entitats afectades per evitar que es perdi l'obra social".

stats