Economia 29/09/2011

El Parlament alemany aprova per majoria ampliar el fons de rescat europeu

La votació era crucial per al futur de l'euro i posava a prova el lideratge de la cancellera Angela Merkel

Ara
1 min

BarcelonaEl Parlament alemany ha aprovat per majoria l'ampliació del fons amb què es paguen els rescats europeus. Es tractava d'una votació crucial per al futur de l'euro i també posava a prova el lideratge de la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Alemanya s'ha compromès a incrementar la seva aportació al fons (EFSF, en les seves sigles en anglès) fins als 211.000 milions d'euros. Alemanya també dóna llum verda al fet que el fons pugui proveir de liquiditat, si cal, els governs de la zona euro i intervenir en els mercats secundaris per comprar bons.

La iniciativa ha sortit endavant amb 523 vots a favor, 85 vots en contra i 3 abstencions.

Amb la votació favorable per part del Bundestag alemany són ja onze els països dels 17 que formen l'Eurogrup que han ratificat l'acord, després d'Espanya, Bèlgica, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Portugal, Eslovènia i Finlàndia.

Creat el 2010 i ampliat el passat 24 de juny, aquest fons temporal de rescat està dotat de 780.000 milions d'euros en avals i garanties, encara que la seva capacitat efectiva de préstec per socórrer països en dificultats puja a 440.000 milions.

En el cas d'Alemanya, l'ampliació del règim de garanties suposa un increment de la seva aportació des dels 123.000 milions d'euros inicials fins als 211.000 milions.

stats