INDÚSTRIA
Economia 13/02/2012

Piaggio marxa de Catalunya

La multinacional, propietària de Derbi, anuncia als treballadors que no reconvertirà la planta de Martorelles. Ara només queda l'opció de trobar un inversor extern que eviti el tancament de la fàbrica.

Efe
1 min
Piaggio, propietari de Derbi,  ha garantit que la fàbrica de Martorelles no es tanca.

BARCELONAEl grup Piaggio, propietari de Derbi, ha anunciat als treballadors que desisteix de reconvertir la planta de Martorelles (Vallès Oriental) en un centre de subministrament de peces i que, per tant, caldrà buscar un inversor industrial extern per evitar el tancament de la fàbrica, on treballen 164 persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La multinacional italiana ha pres aquesta decisió després de no haver aconseguit les ajudes que requeria a la Generalitat per materialitzar el projecte de fer de Martorelles una planta de fabricació de peces, segons ha explicat el president del comitè d'empresa de Derbi, Diego Moriñas.

Els treballadors i la Generalitat, que participa en les negociacions, tenen poc temps per buscar una sortida per al futur de la planta, ja que Piaggio només té previst mantenir la fabricació de motos a Martorelles fins al 31 de juliol.

El comitè d'empresa acusa el grup Piaggio d'enganyar els treballadors i haver-se "rigut d'ells", ja que "han jugat amb amb l'esperança de la plantilla i han buscat sempre el seu objectiu final de deslocalitzar la producció", que pretén emportar-se a Itàlia.

El comitè insisteix que les plantades de deslocalització de Piaggio vulneren els pactes i acords signats amb els treballadors i davant la Generalitat el desembre del 2009 i el juliol del 2011, i ha anunciat mobilitzacions com la convocatòria d'una jornada de vaga per al pròxim 29 de febrer.

El comitè ha reclamat a la Generalitat que impedeixi que Piaggio dugui a terme la deslocalització "impunement i sense donar opcions de continuïtat" i que s'intensifiquin les accions per obligar el grup italià a buscar alternatives industrials per evitar el tancament de la planta de Martorelles.

stats