EMPRESES
Economia 02/05/2011

Piaggio presenta l'ERO per tancar la planta de Derbi a finals d'any

La direcció preveu efectuar el tancament de la planta del Vallès Oriental progressivament entre l'1 de juliol i el 31 de desembre

Efe
1 min

MartorellesLa multinacional italiana Piaggio ha anunciat aquest matí a la plantilla l'ERO d'extinció per tancar la planta de Derbi el pròxim 31 de desembre, segons han explicat fonts sindicals després de la notificació feta per l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La direcció preveu efectuar el tancament de la planta del Vallès Oriental progressivament entre l'1 de juliol i el 31 de desembre, argumentant motius econòmics, productius i organitzatius, mentre que la plantilla rebutja el tancament i considera "injustificats" els motius al·legats per Piaggio.

Encara que ja s'esperava l'expedient de suspensió de contractes per dur a terme el tancament de la històrica Derbi, la notícia ha causat tensió i indignació entre els més de 200 treballadors de la planta de Martorelles. "No acceptem cap d'aquestes raons i tota la plantilla ha donat suport al "no" al tancament. Per això lluitarem fins al final defensant els nostres llocs de treball", ha dit avui el delegat sindical de CCOO Fernando Cornejo.

Cornejo ha argumentat que no són certes les justificacions de Piaggio per tancar la fàbrica, ja que l'any 2010 Derbi va tenir "un milió d'euros de beneficis" i va pagar "quatre milions d'euros en IVA a l'Estat".

Tota la plantilla ha rebutjat el tancament en una assemblea celebrada aquest matí a la mateixa planta i ha decidit intensificar les mesures de pressió augmentant les aturades de producció i les manifestacions.

La pròxima concentració serà el 10 de maig a Barcelona, on els treballadors protestaran davant del consolat italià.

stats