Institucions
Economia 05/04/2011

Piqué ja té el seu equip pel Cercle d'Economia

L'exministre manté a Josep Oliu, Artur Carulla i Antón Costas com a vicepresidents

Ignasi Pujol
2 min

BarcelonaEl president de l'aerolínia Vueling i exministre dels governs d'Aznar, Josep Piqué, ha presentat avui la llista de noms que l'acompanyaran a la junta directiva del Cercle d'Economia, del qual tornarà a ser president el proper 3 de maig. Piqué va ser elegit president el 1995 però va deixar el càrrec l'any següent al ser nomenat ministre per José Maria Aznar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nou president del Cercle mantindrà als tres vicepresidents actuals (el quart és ell mateix): Josep Oliu (Banc Sabadell), Artur Carulla (Agrolimen) i el catedràtic Antón Costas. José Manuel Lara (Planeta), expresident del Cercle i membre de la junta fins el febrer del 2010, tornarà a la directiva. També es mantenen a la junta Josep Ramoneda (CCCB), el notari Juan-José López Burniol i Àngel Simón (Agbar), a qui van postular com a candidat alternatiu a la presidència.

Entre les noves incorporcions destaquen Javier Faus (FC Barcelona), Jordi Gual (La Caixa), Marta Lacambra, Amancio López (Hotusa) i Ferran Rodés (Havas Media). La llista de vocals de la junta podria sumar noves incorporacions fins a sumar vint membres.

Piqué va presentar ahir 238 adhesions, tot i que només n'eren necessàries 50. Han donat suport a Piqué Jordi Pujol, Isidre Fainé (La Caixa), Joan Rosell (CEOE), Joaquim Gay Montellà (Foment del Treball), Josep Gonzàlez (Pimec), Joan Hortalà (Borsa de Barcelona), Andreu Morillas, Jordi Mercader (SegurCaixa), Adolf Todó (CatalunyaCaixa), Antonio Garrigues Walker (Garrigues), Sixte Cambra (Port de Barcelona), Emilio Cuatrecasas (Cuatrecasas), Macià Alavedra, Ignacio Sànchez Galán (Iberdrola). També ho han fet tots els expresidents del Cercle i el president actual, Salvador Alemany, que ha precipitat el seu relleu al ser nomenat per Artur Mas president del consell assessor econòmic del Govern.

En el seu "guió de programa 2011-2014", Piqué remarca la "pluralitat" i "transversalitat" que ha caracteritzat a la institució en els seus més de 50 anys d'història. El full de ruta proposa "contribuir a l’aprofundiment del debat sobre les polítiques i reformes estructurals que necessita la nostra economia", "incrementar substancialment els debats sobre el context internacional en el que ens

trobem, fent una clara aposta per la internacionalització de les activitats del Cercle", i "no defugir debats de fons sobre la situació institucional i política". En aquest últim punt, Piqué destaca que la perspectiva "consubstancial" del Cercle ha estat sempre la d'una "Catalunya protagonista i

compromesa en una Espanya decididament moderna i conscient de la seva complexitat".

stats