CRISI FINANCERA
Economia 18/05/2012

El pla B de Rajoy per sanejar la banca passa per l'auxili dels fons europeus, segons 'El Periódico'

L'executiu espanyol obre la porta a sol·licitar entre 30.000 i 40.000 milions als fons de rescat europeus, cosa que equival a la intervenció. Rajoy es reunirà amb Merkel i Hollande per explicar l'última reforma financera

Ara
1 min
Mariano Rajoy i Angela Merkel en la roda de premsa

BarcelonaLa situació crítica de l'economia espanyola i la pressió dels mercats al deute espanyol fan que el govern de Mariano Rajoy hagi previst un pla B davant l'eventualitat que l'última reforma financera, aprovada la setmana passada, sigui insuficient per sanejar el sector financer espanyol. El pla alternatiu passaria per sol·licitar entre 30.000 i 40.000 milions als fons de rescat europeus (Fons Europeus d'Estabilitat Financera), segons publica aquest divendres 'El Periódico'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Abans, però, el govern espanyol pretén bolcar-se a convèncer els socis europeus i els mercats que la reforma aprovada la setmana passada a tomb de la nacionalització de Bankia és la definitiva. Per això, segons publiquen aquest divendres els diaris 'El País', 'La Vanguardia' i 'Abc', Mariano Rajoy es reunirà amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, per buscar el seu auxili i el del Banc Central Europeu davant els embats dels mercats al deute espanyol. Així, aprofitarà la cimera de l'OTAN d'aquest cap de setmana a Chicago per reunir-se amb Merkel i s'entrevistarà amb Hollande a París abans de la cimera europea del 23.

stats