Economia 21/10/2016

Place to Plug mira al nord a la recerca del cotxe elèctric

Paula Solanas
2 min
Place to Plug mira al nord  a la recerca del cotxe elèctric

Les escassíssimes vendes al sector del cotxe elèctric a Espanya empenyen algunes companyies a buscar sort a l’estranger. La plataforma Place to Plug, que gestiona punts de càrrega per a aquests vehicles a través d’una aplicació mòbil, mira cap a Holanda i Noruega com a resposta a les limitacions del mercat espanyol. La companyia -nascuda el 2015- està en converses avançades amb els ajuntaments d’Oslo i Bergen (Noruega), i els d’Amsterdam i Breda (Holanda), per incorporar els punts de càrrega públics a la seva xarxa. “Allà el mercat és molt més madur i els conductors estan acostumats a pagar per endollar els seus cotxes elèctrics”, explica el fundador, Josep Cester. El model de negoci de l’empresa es basa en una subscripció anual de 12 euros, a la qual se suma el preu de cada càrrega.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia catalana vol portar l’economia col·laborativa al sector dels cotxes lliures d’emissions. La seva plataforma proposa que particulars, institucions o negocis -com ara hotels i restaurants- que disposin d’un punt de càrrega puguin oferir-lo a altres conductors. Així doncs, l’aplicació permet reservar els endolls amb antelació i gestionar el pagament a través del telèfon mòbil. L’escàs èxit d’aquests vehicles a Espanya i la falta de polítiques públiques orientades a animar-ne les vendes són alguns dels motius que han empès Place to Plug a migrar el seu negoci al nord d’Europa.

De fet, a Espanya les vendes de cotxes elèctrics tan sols representen el 0,2% del total del sector, mentre que a Holanda aquest percentatge ja escala fins al 10%. Actualment, Place to Plug compta amb més d’una cinquantena de punts de càrrega arreu de Catalunya, als quals els usuaris poden accedir a través de l’aplicació.

Nova ronda de finançament

Place to Plug va créixer al bressol del projecte d’acceleració internacional amb seu a Barcelona KIC InnoEnergy, especialitzat en start-ups de tecnologies netes. Entre els recursos del programa i inversions de familiars i coneguts, l’empresa va aixecar al voltant de 60.000 euros l’any passat. Tot i així, la companyia necessita reforçar el seu múscul financer i a finals d’octubre obrirà una ronda de 230.000 euros a la plataforma de microfinançament CrowdCube, que destinarà a l’expansió al nord d’Europa.

stats