Economia
Economia 24/11/2011

Fitch rebaixa el deute de Portugal a bo porqueria

L'agència de qualificació ho atribueix a "l'elevat desequilibri fiscal, l'ampli deute en tots els sectors de l'economia i les perspectives adverses"

Acn
1 min

LisboaL'agència de qualificació nord-americana Fitch ha rebaixat aquest dijous la nota de solvència del deute portuguès, que passa de BBB- a BB+ amb perspectiva negativa, i se situa al nivell de bo porqueria. Fitch atribueix aquesta rebaixa a “l'elevat desequilibri fiscal, l'ampli deute en tots els sectors de l'economia i les perspectives adverses”, segons recull Reuters. L'agència de qualificació ha revisat a la baixa les seves previsions de creixement per a Portugal a causa del deteriorament del panorama econòmic europeu, a l'espera que Portugal pateixi una caiguda del PIB del 3% el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“En els pròxims dos anys, la recessió farà que el pla de reducció del dèficit del govern sigui més difícil i impacti negativament en la qualitat dels actius bancaris”, assegura Fitch.

D'altra banda, Fitch espera que l'objectiu de dèficit del 5,9% sigui acomplert aquest any, encara que això comporti recórrer a mesures extraordinàries.

stats