CRISI DEL DEUTE
Economia 23/03/2011

Sócrates dimiteix després que el Parlament hagi tombat el seu pla d'austeritat per evitar el rescat

El rebuig del pla per part del Parlament no només derriba el govern, sinó que també pot afectar a la confiança dels inversors en l'economia portuguesa

E. Freixa / A. Carbonell
1 min
El primer ministre de Portugal, José Sócrates

BarcelonaLa crisi econòmica ha derribat al govern portuguès del socialista José Sócrates. El primer ministre, al poder des de 2005, ha presentat la seva dimissió en una intervenció pública després que el Parlament rebutgés el seu pla d'austeritat que pretenia evitar el rescat del país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Parlament portuguès ha rebutjat avui el quart pla d'austeritat presentat pel govern del partit socialista, un nou cop que pot suposar la dimissió de l'executiu segons havien anunciat els mateixos líders del partit.

Els dos partits conservadors i els tres de tendència marxista a l'oposició han tombat el paquet de mesures econòmiques anticrisi plantejat pel primer ministre, José Sócrates, que ha aconseguit 97 dels 230 vots dels diputats.

Aquest nou rebuig al pla d'austeritat pot passar factura a l'economia portuguesa, ja que pot malmetre la confiança dels inversors i, en el pitjor dels escenaris, precipitar el rescat financer que ja han viscut Grècia i Irlanda.

stats