AEROPORTS
Economia 17/03/2011

La gestió del Prat i Barajas sortirà a concurs abans de finals d'any

El ministre de Foment, José Blanco, defensa que l'estratègia per privatitzar el 49% d'Aena segueix endavant per millorar el sistema aeroportuari espanyol

Redacció
1 min

BarcelonaEl ministre de Foment, José Blanco, ha concretat avui que el concurs públic per licitar la gestió privada dels aeroports del Prat i Barajas en règim de concessió es convocarà abans de finals d'aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Blanco ha defensat que des del govern espanyol s'estan complint tots els passos previstos per privatitzar el 49% d'Aena i ha afegit que l'executiu seguirà treballant i avançant en les reformes per reestructurar el sistema aeroportuari espanyol.

En declaracions a Madrid després de signar un acord amb la CE per fixar a Torrejón de Ardoz una de les seus del sistema europeu de posicionament Galileu, Blanco també ha destacat la bona notícia que suposa el preacord aconseguit ahir amb els treballadors d'Aena, que evitarà la vaga de 22 dies amb què havia amenaçat la plantilla.

El responsable de Foment ha afegit que el govern tirarà endavant amb el procés de liberalització de les torres de control. El termini de sol·licitud per a la primera fase del procés acaba avui mateix a les 13.30 hores. Està previst que s'hi presentin les empreses Ferrovial, ACS, Indra, FCC, Saerco i Gesnaer.

El ministeri adjudicarà la concessió de la navegació aèria de tretze aeroports, entre ells els de Sabadell, València i Eivissa.

stats