Economia 02/04/2012

Presenten una denúncia judicial contra l'ERO de suspensió de Ficosa

Després de reduir la jornada a gran part de la plantilla, els demana que treballin alguns dissabtes i facin hores extres

Efe
2 min

BarcelonaLa secció sindical de CGT de Ficosa Electronics ha presentat una denúncia davant el jutjat social de Terrassa (Vallès Occidental) contra la direcció per possible frau en l'aplicació de l'últim Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la denuncia, aquest sindicat sol·licita que el jutge anul·li l'ERO, que preveu una reducció de jornada laboral per a uns 1.500 dels 1.700 treballadors de Ficosa Electronics, amb l'argument que és contradictori que, al mateix temps, s'estigui fent una crida a la plantilla a treballar alguns dissabtes i a ampliar horari altres dies.

El secretari d'acció sindical de CGT a Ficosa Electronics, Juan José Rico, ha explicat a Efe que l'empresa "està enviant la gent a casa perquè li pagui l'Estat adduint falta de càrrega de treball i, al mateix temps, està demanant que es treballi alguns dissabtes, com el pròxim 14 d'abril, i que es facin hores de més".

"Creiem que aquí el que hi ha és un clar exemple de frau de llei i una mostra del gran buit que deixa la nova legislació perquè les empreses puguin usurpar diners públics com una font més d'ingressos degradant la naturalesa per a la que van ser constituïts els ERO en manera de suspensió", ha assegurat.

La direcció de Ficosa va presentar el passat 27 de febrer un ERO de suspensió que afecta a uns 1.500 treballadors dels 1.700 que l'empresa té a la planta de Viladecavalls (Vallès Occidental), que veuran reduir la seva jornada laboral entre 20 i 55 hores entre els mesos de febrer i desembre d'aquest any.

Els sindicats denuncien que aquest ERO incompleix el pla de viabilitat de la planta pactat quan Ficosa va comprar la planta de Sony a Viladecavalls i reprotxen a la direcció que presentés aquest expedient dos mesos després d'haver tancat amb el comitè un acord de contenció salarial i que incloïa mesures de flexibilitat.

D'altra banda, CGT ha denunciat que l'empresa està bloquejant que alguns treballadors s'acullin al pla de baixes incentivades que es va pactar també al desembre, i al qual es van presentar fins al 19 de març un total de 26 persones.

stats