Economia 07/08/2011

Pressió asiàtica sobre el G-7 per evitar un dilluns d'histèria a la borsa

El Japó proposa als governs occidentals que facin algun gest i demana una altra conferència telefònica per abordar la crisi i emetre un comunicat conjunt

Afp
2 min

ParísEls líders del G-7, que inclou els Estats Units, Alemanya, el Japó, França, el Canadà, Itàlia i la Gran Bretanya, podrien emetre una declaració conjunta per aturar el pànic al mercat, segons publiquen diversos mitjans de comunicació japonesos. El Japó serà el primer d'obrir la setmana borsària arran del daltabaix de la rebaixa de la solvència del deute dels EUA, i preveu un dilluns d'histèria als parquets, que ja estan tocats per una setmana negra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per això, els missatges provinents del Japó aquest diumenge pressionen els governs occidentals perquè facin algun gest per calmar els ànims. Els japonesos consideren que els ministres de Finances i els representants dels bancs centrals dels països del G-7 haurien de fer una altra conferència telefònica abans de l'obertura dels mercats asiàtics d'aquest dilluns per calmar els temors sobre la crisi del deute, segons l'agència de notícies japonesa Jiji Press.

Ahir, dissabte, després de la reducció de la qualificació del deute dels EUA, el Japó, el segon creditor dels Estats Units després de la Xina, va indicar que la seva política de compra de bons dels EUA es manté, de moment, sense canvis.

El govern japonès havia intervingut dijous en el mercat de divises per afeblir el ien, que havia arribat al nivell més alt davant del dòlar des del 1945, i amenaça la recuperació econòmica, afectada pel terratrèmol de l'11 de març.

La presidència francesa dels membres del G-7 i altres integrants del grup han mantingut un silenci total sobre la conferència telefònica per discutir la crisi del deute mantinguda aquesta nit de dissabte a diumenge, i anunciada divendres per Berlusconi.

El govern francès no ha confirmat oficialment la celebració d'aquesta conferència, que, segons Itàlia, s'havia de fer dissabte a la nit.

stats