ECONOMIA
Economia 10/07/2012

Procter & Gamble anuncia el tancament de la fàbrica d'Ambi Pur sis mesos després de comprar-la

El grup nordamericà vol concentrar la producció a la planta de Mataró. L'operació pot deixar sense feina a 264 treballadors

T. G.
1 min
Una secció d'un supermercat Bonpreu.

BarcelonaLa multinacional dels Estats Units (EUA) Procter & Gamble (P&G) ha anunciat aquest dimarts que tancarà l'any que ve la fàbrica de la gama d'ambientadors Ambi Pur de Santa Perpetua de Mogoda. La reestructuració afectarà tots els 264 treballadors del centre de producció, i es produirà només sis mesos després que P&G formalitzés la compra d'aquesta divisió química a Sara Lee, una altra multinacional nordamericana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts sindicals han assenyalat que la voluntat de P&G passa per concentrar la producció a la fàbrica de Mataró. D'aquesta forma, el centre de Santa Perpetua es quedarà buit, després que Sara Lee vengués a Unilever la marca Sanex. Així, aquesta planta ha quedat amb un nivell de producció molt reduït. Segons el comunicat emès per UGT i CCOO, l'empresa ha justificat la decisió de traslladar la capacitat de fabricació perquè les vendes d'Ambi Pur han caigut un 30%, però els sindicats creuen que "l'empresa vol fer desaparèixer la marca".

Per la seva banda, la factoria de Mataró també ha quedat mig buida, perquè P&G va vendre el gener passat la marca de sucs Sunny Delight a Orangina Schweppes. D'aquesta forma, amb la integració d'Ambi Pur aquesta fàbrica tornarà a omplir-se.

stats