Economia 13/07/2011

Professor de l'Iese contra el pessimisme del conseller Mena

Pedro Nueno critica en una entrevista a RAC1 que el titular del departament d'Empresa i Ocupació parli d'atur crònic a l'ARA en lloc de "buscar més inversió". "Anem dient burrades i no tenim capacitat de vendre país", lamenta. Sosté que l'atur real és la meitat del que diuen les xifres oficials

Redacció
2 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, "hauria de buscar més inversió, que es pot buscar" en lloc de difondre i potenciar dades negatives, com ara que la meitat dels aturats actuals no trobaran feina mai més si no es formen, com va dir en l'entrevista a l'ARA de dilluns. Aquest és l'opinió del professor del Iese Pedro Nueno, entrevistat aquest dimecres al matí a El món a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Som un país molt competitiu, ben col·locat geogràficament i logísticament, amb unes infraestructures bones, encara que són millorables, tenim un port fantàstic, una mà d'obra molt qualificada comparada amb la de l'Europa de l'Est o el nord d'Àfrica, uns costos raonables, infraestructures industrials per subcontractar qualsevol feina, consultories, advocats...", ha assegurat Nueno tot fent una llista de virtuts que, segons ell, es poden vendre. "Som del millor que es pot trobar al món i això s'ha de vendre, i no ho estem fent. Estem donant males notícies, anem dient burrades i no tenim capacitat de vendre, jo he donat bones notícies que es poden aprofitar", ha sentenciat.

Una de les "bones notícies" és que, segons els càlculs d'aquest enginyer professor de l'Iese, a Espanya hi ha "la meitat de l'atur real del que diuen les xifres": no el 20%, sinó el 10%. L'economia submergida, les prejubilacions anticipades i altres circumstàncies d'aquest tipus fa que la meitat dels aturats, segons Nueno, no vulguin trobar una altra feina. "No estem tan malament, i hi ha empreses que van bé, que tenen vendes, el problema és que la banca no acaba de funcionar i no els proporciona el finançament que necessiten, l'administració hauria de fer-hi alguna cosa".

El professor de l'Iese ha estat dur no només amb el catedràtic d'Esade Francesc Xavier Mena sinó amb tota l'administració. "Crec que tenim un nivell d'administració que afortunadament ha tocat fons, ja no poden ser pitjors", ha dit. I ha afegit que "la gent realment preparada no vol ser a l'administració" perquè "s'ha degradat molt".

stats