Economia 29/12/2011

Pronostiquen un creixement "mínim" d'un 0,4% per a Alemanya el 2012

Aquesta xifra del PIB s'aconseguirà si els líders de la Unió Europea aconsegueixen contenir la crisi "com més aviat millor", apunta al diari 'Bild' una membre del consell assessor de l'executiu de Merkel

Efe
1 min

BerlinLa crisi del deute a la zona euro revertirà en un "creixement mínim" de l'economia alemanya el 2012, que "rondarà tot just el 0,4%", pronostica Beatrice Weder di Mauro, membre del comitè d'experts que assessora el govern alemany, els anomenats Cinc Savis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'acord amb les seves previsions, aquesta xifra de creixement del producte interior brut (PIB) es produirà sempre que els líders de la Unió Europea (UE) aconsegueixin contenir la crisi "com més aviat millor", apunta en declaracions al diari popular Bild.

En cas que la crisi derivi en un creixement zero del comerç mundial, no és descartable una contracció de l'economia del 0,5%, afegeix Weder di Mauro, que adverteix de les conseqüències que això tindria en el mercat laboral alemany.

A principis de novembre, aquest consell de savis havia pronosticat encara un creixement del PIB alemany per al 2012 del 0,9%, però aquesta setmana el president del gremi, Wolfgang Franz, va rebaixar les expectatives a un 0,5%.

El setmanari Focus afirmava el cap de setmana que el govern d'Angela Merkel corregirà a la baixa els seus pronòstics per al pròxim any, que fins ara ha mantingut en l'1,0%.

El ministre d'Economia, Philipp Rosler, presentarà els nous pronòstics al gener, i, segons fonts del seu departament, aquestes estimacions estan encara en procés d'estudi.

stats