ECONOMIA
Economia 10/03/2011

Pronostiquen un preu mitjà de 124 dòlars per al barril de Brent el 2011

Aquest valor es justifica només per la crisi de Líbia i altres països del nord d'Àfrica i Orient Mitjà, perquè sense ella el "preu just" hauria de situar-se al voltant dels 90 dòlars

Efe
1 min

VienaLa violenta i incerta situació en alguns països àrabs "no es tranquil·litzarà ràpidament" i suposarà per al sector petrolier un factor alcista i "de força major", que pot implicar un preu mitjà de 124 dòlars del barril de Brent el 2011, segons l'Informe Especial sobre el petroli presentat avui a Viena pel bans austríac Erste Bank.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest valor es justifica només per la crisi de Líbia i altres països del nord d'Àfrica i Orient Mitjà, perquè sense ella el "preu just" hauria de situar-se al voltant dels 90 dòlars, agrega l'estudi.

A Londres, el Brent es comercialitzava avui per 116 dòlars per barril, aproximadament, mentre que el cru de Texes (WTI), que cotitza a la Borsa Mercantil de Nova York (Nymex), rondava els 105 dòlars.

Segons l'expert Ronald Stöferle del banc austríac, la cotització actual del cru no ha inclòs, encara, la dimensió dels conflictes que afecten els subministraments petroliers.

stats