SANITAT
Economia 29/04/2012

Quirón i USP es fusionen i creen el líder hospitalari del mercat espanyol

I.p.
1 min
Hospital del grup Quirón a Madrid.

BARCELONAEls grups hospitalaris Quirón i USP van anunciar ahir l'inici del seu procés de fusió, que donarà origen al primer operador privat del sector a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El fons britànic de capital risc Doughty Hanson, propietari d'USP (que gestiona, entre d'altres, la clínica barcelonina Dexeus), entra al capital de Quirón i propiciarà la fusió entre els dos grups empresarials. Fins ara el principal accionista de Quirón era la família portuguesa Mello, propietària també de la concessionària d'autopistes Brisa (participada per Abertis).

L'operació està pendent de la preceptiva autorització de Competència. S'espera que la integració s'acabi d'aquí tres mesos, segons van comunicar ahir les empreses. La consellera delegada del grup resultant serà María Cordón, actual primera executiva de Quirón. Les dues companyies sumen una vintena d'hospitals repartits per Espanya i tindran una facturació conjunta d'uns 600 milions d'euros l'any.

Doughty Hanson va tancar la setmana passada la compra d'USP als bancs Barclays i The Royal Bank of Scotland per 335 milions d'euros. El nou grup competirà amb la xarxa de Sanitas i Adeslas.

stats