01/06/2012

El RACC garanteix el futur d'Agrupació Mútua

2 min
El RACC garanteix el futur d'Agrupació Mútua

BARCELONA.La Direcció General d'Assegurances (DGS) ha validat l'oferta del RACC i el grup francès Crédit Mutuel (ACM) per Agrupació Mútua (AM). Aquesta entitat, intervinguda des del novembre del 2009, ha convocat una assemblea per al 30 de juny amb l'objectiu d'aprovar els comptes de l'any passat i l'opció presentada pel RACC, que s'ha quedat sol en la subhasta, després de la retirada de Fiatc fa unes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La concreció de la data de l'assemblea significa que la DGS considera que ja s'ha acabat el període de transició i que els nous socis recullen totes les garanties de futur per a Agrupació Mútua. De fet, la convocatòria l'han fixada els administradors col·locats per la DGS, Sergio Gago i el recentment nomenat Javier Vergés, que compagina el càrrec amb el de director general.

El projecte de RACC-ACM va estar a punt de quedar-se fora del procés de compra, perquè va haver de constituir a última hora una empresa amb activitat en el ram d'assegurances de vida, un dels requisits que demanava la DGS. De la quinzena d'empreses interessades al final van quedar el RACC i Fiatc, que fa unes setmanes va abandonar el projecte perquè no va voler competir amb una altra oferta. En tot cas, RACC-ACM s'ha quedat sol i el seu projecte es basa en els següents punts.

Solvència

L'oferta guanyadora ha compromès una injecció de 200 milions d'euros en fons propis per assegurar un nivell de solvència del 400% per al pla estratègic futur. El fet que AM hagi estat intervinguda els últims dos anys i mig ha debilitat la capitalització de l'entitat. El RACC i el grup francès ACM volen que Agrupació Mútua (AM) es converteixi en la plataforma d'assegurances personals al mercat espanyol.

Esperit mutualista

El RACC es considera una entitat associativa, mentre que la francesa manté una estructura mutualista, cosa que significa que comparteixen els mateixos valors d'AM, segons el comunicat emès ahir. Aquesta va ser una de les condicions claus per triar el comprador.

Manteniment de la marca

El futur de la marca també queda garantit, igual que la seu de Barcelona i la consolidació de l'organització, els assessors comercials i els mediadors.

Continuïtat de la plantilla

Els 450 treballadors mantindran el seu lloc de treball i també s'enfortiran els valors de la fundació. Un representant de la plantilla tindrà un lloc al consell d'administració.

Fiatc analitza ara Aliança

A més del procés d'adjudicació d'AM n'hi ha un altre de similar amb Aliança, intervinguda per la Generalitat. Fiatc ha optat per analitzar la compra de l'entitat i assumir 23 milions del deute, que suma en total 40 milions.

stats