Economia 25/01/2012

Patronal i sindicats firmen avui el nou acord salarial

La pujada dels sous no hauria d'excedir el 0,5% el 2012 i el 0,6% el 2013 i 2014, amb possibilitat de revisió a l'alça, però sense que les retribucions arribin a créixer tant com la inflació

Ara
1 min

MadridEls secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, respectivament, i els presidents de les patronals CEOE i CEPYME, Joan Rosell i Jesús Terciado, tenen previst firmar a les 17 h d'avui dimecres el nou acord de la negociació col·lectiva, que establirà un creixement dels sous per sota de la inflació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La signatura d'avui del segon acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva 2012-2014 es produirà un cop els òrgans directius de patronal i sindicats donin al llarg del matí el vistiplau al pacte, que estableix directrius per a la negociació salarial en els tres pròxims anys. La pujada dels sous no hauria d'excedir el 0,5% el 2012 i el 0,6% el 2013 i 2014, amb possibilitat de revisió a l'alça, però sense que les retribucions arribin a créixer tant com la inflació.

L'acord plasma també el compromís genèric per a la moderació dels beneficis empresarials, les retribucions d'alts directius i la vigilància dels preus. També dóna als empresaris més flexibilitat per organitzar-se internament, alhora que se'ls facilita la no aplicació dels convenis de manera excepcional i mai per més de tres anys, sempre que la conjuntura econòmica ho justifiqui.

stats