Economia 13/01/2012

El govern espanyol dóna als agents socials fins diumenge per continuar negociant la reforma laboral

Saénz de Santamaría ha explicat que espera que sindicats i patronals traslladin el dilluns “el balanç dels acords” i “aleshores el govern treballarà”.

Joan Faus
1 min

MadridLa vicepresidenta i portaveu del govern, Soraya Saénz de Santamaría, ha dit avui que sindicats i patronal tenen fins aquest diumenge per arribar a un acord sobre la reforma laboral i que el dilluns “acaba el termini” definitiu que tenen els agents socials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Saénz de Santamaría ha explicat que espera que sindicats i patronals traslladin el dilluns “el balanç dels acords” i “aleshores el govern treballarà”.

La portaveu ha qualificat de “puntuals i insuficients” els actuals pactes entre sindicats i patronal i ha recordat que no han acordat els “temes troncals” de la reforma: “contractació, flexibilitat, negociació col·lectiva i absentisme”.

Ha dit també que la reforma laboral és “una decisió ferma” i “imprescindible” que “el país necessita”. “Valorarem el seu acord i a partir d'aquí portarem a terme la reforma”.

Ha instat als agents socials a “reflexionar sobre la responsabilitat compartida” i a “buscar acords en els temes clau”. Saénz de Santamaría ha “apel·lat” a sindicats i patronals a la “responsabilitat” i a que “pensin en els milions d'aturats que hi ha al país i que els estan observant”. Ha dit també que li agradaria un “acord ampli”.

stats