Economia 20/02/2012

Báñez respecta les manifestacions però demana "propostes concretes" als sindicats

La ministra de Treball diu que "està disposada a millorar" la reforma laboral però primer "cal conèixer les aportacions concretes de cada part i cada racó del text"

Acn
2 min

MadridLa ministra de Treball, Fátima Báñez, ha expressat avui el seu profund "respecte" als ciutadans que es van manifestar aquest diumenge contra la reforma laboral, però ha recordat que el text encara no està tancat i ha instat els sindicats a presentar "propostes concretes" sobre la reforma, perquè fins ara, ha dit, hi ha hagut contactes però CCOO i UGT no han sabut presentar els seus plantejaments "negre sobre blanc".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Báñez, el ministeri està disposat a "parlar de tot" en les comissions tècniques però no a la taula del diàleg social, tal com li demana CCOO i UGT. Báñez ha fet aquestes manifestacions des del Ministeri després de reunir-se amb la Confederació Empresarial d'Economia Social (CEPES) en el marc de la ronda de reunions amb els sectors socials per a la reforma laboral. Segons la ministra, el govern "està obert" a incorporar propostes i solucions al text "perquè estem convençuts que amb l'ajuda de tots millorarem la reforma laboral". "La nostra reforma serà millor quan més suport social i parlamentari tingui", ha dit.

En aquest marc, ha recordat que les reunions tècniques amb els sindicats van començar la setmana passada i aquesta setmana continuaran en una trobada al ministeri per analitzar "cada part de la reforma laboral". Aquesta setmana també hi haurà reunions amb la patronal. "Les seves aportacions ens enriqueixen", ha dit abans de reiterar que "és temps de responsabilitat, de solucions, i de propostes".

Báñez ha situat d'aquesta manera de nou la mirada sobre els sindicats, als què demana que presentin propostes "negre sobre blanc". "Nosaltres el que diem és que és el temps de la responsabilitat, de les solucions i de les propostes", ha dit, perquè "el diàleg social està obert i ho estarà sempre, i el que volem de les reunions amb els sindicats és construir i fer d'aquesta reforma la de tots". Segons Báñez, l'executiu de Rajoy "està disposada a millorar-la" però primer "cal conèixer les aportacions concretes de cada part i cada racó del text", perquè fins ara hi ha hagut contactes amb els sindicats, però no ha rebut propostes concretes.

En aquest marc, ha recordat que el govern espanyol ha legislat després de demanar als sindicats i la patronal que assolissin un acord per a la reforma laboral. "Ens van fer arribar els seus punts de trobada, però també els seus desacords", i per tant el govern ha legislat sobre aquests desacords. "Ells no es van posar d'acord i no hi va haver consens en matèries troncals de la reforma laboral, i aquest govern, per responsabilitat i compromís amb els ciutadans ha hagut de fer el que ha fet, que és presentar una reforma laboral completa".

Tal com ha fet la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, Báñez ha llançat dures crítiques contra el PSOE per la presència de destacats dirigents socialistes a les manifestacions. "Ens sorprèn la presència a les manifestacions de membres del PSOE que fa tres dies eren govern d'Espanya i que han fet una política econòmica que ens ha deixat la pitjor crisi de la història de la democràcia, 5 milions d'aturats i la meitat dels joves sense oportunitats"

stats