Economia 08/03/2012

CiU vota 'sí' a la reforma laboral

El Congrés ha convalidat el decret amb el suport del PP, CiU i UPN. La federació nacionalista hi vota a favor perquè es respecten les competències en les polítiques actives d'ocupació

Joan Faus
1 min
El diputat Josep Sánchez Llibre conversa amb la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría al Congrés / EFE

MadridEl grup parlamentari de CiU ha votat avui a favor de la reforma laboral que s'ha convalidat al Congrés de Diputats, després de que el govern espanyol s'hagi compromès a respectar les competències autonòmiques en les polítiques actives d'ocupació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reforma s'ha convalidat amb 197 vots a favor i 142 en contra. Els partits d'esquerra l'han rebutjat. CiU ja va votar a favor del primer pla d'ajust de l'executiu espanyol però va votar en contra en el debat d'investidura del president Mariano Rajoy. Els nacionalistes catalans es van abstenir en la convalidació de la reforma financera.

El diputat d'UPN, Carlos Salvador, també ha votat al nou decret laboral. El decret es tramitarà com a projecte de llei, el que obre la porta a la posterior introducció d'esmenes en el text. És en aquesta fase de tramitació en què CiU pot incorporar una esmena per garantir que la reforma laboral respecta les competències autonòmiques en polítiques actives d'ocupació, tal com ha acordat avui amb el govern espanyol.

Després de la votació, el president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, s'ha mostrat molt satisfet. Rajoy ha assegurat, en declaracions als periodistes, que és “una llei que s'havia de fer” i que “necessita Espanya” davant de les “reformes sense cap sentit de la legislatura passada”.

El president ha dit que “espera” que la reforma sigui “útil” quan repunti l'economia. “No podem estar amb una legislació de fa més de 30 anys”, ha afegit.

stats