Economia 03/12/2010

Joan Rosell assegura que el nou model de gestió de l'aeroport del Prat és "un pas important"

El president de la patronal catalana avala els canvis que avui aprova el Consell de Ministres. Admet que la CEOE necessita "millorar la seva imatge"

Joan Rusiñol
2 min
Joan Rosell durant un esmorzar informatiu a la capital espanyola

MadridTot i que primer vol veure com queda finalment el nou model que avui passa el sedàs del Consell de Ministres, el president de Foment del Treball, Joan Rosell, l'ha qualificat de "pas important". "M'hi apunto", ha dit. Si bé admet que ell és més partidari d'un model totalment privat, subratlla que li sembla bé la proposta del govern Zapatero, que posa en mans privades un 49% del capital d'AENA: "no faig fàstics al mixt privat-públic". Segons ha explicat en un esmorzar informatiu a Madrid, el més important és com es fan les coses, qui les dirigeix i els resultats que en surten.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Immers en la cursa electoral per la presidència de la patronal espanyola CEOE, Rosell ha admès que l'organització necessita millorar "la imatge, sense cap dubte". En un to molt concil·liador, assegura que l'organització empresarial ha de tenir un paper central: "és indispensable per impulsar l'acció política". També es mostra obert al diàleg social i assegura que "és necessari que ens posem d'acord ràpid en temes puntuals". L'escoltava el líder de Comissions Obreres, Ignacio Fernández Toxo.

En aquest to de mà estesa cap al govern espanyol, ha avalat el paquet de reformes econòmiques que avui aprova el Consell de Ministres perquè "van en la bona direcció", tot i que reclama un full de ruta clar. Només ha estat crític amb la supressió de la quota obligatòria de les pimes per finançar les cambres de comerç: "Es podria haver pensat una mica més", ha dit, "s'ha fet precipitadament".

A Rosell l'ha presentat l'expresident d'Endesa, Manuel Pizarro, un dels candidats descartats d'Esperanza Aguirre per situar-se al capdavant de la CEOE, i el president de la patronal madrilenya, Arturo Fernández, un home també molt proper a la presidenta de la Comunitat de Madrid i que, segons ha dit, anunciarà "aviat" el seu vot en les eleccions que s'han de fer el dia 21 de desembre.

stats