Economia 21/09/2012

Rajoy: "Jo crec que les pensions les apujarem"

El president espanyol respon a les informacions que apuntaven a una congelació de pensions

Efe
1 min
Rajoy i Monti a Roma / REUTERS

Roma"Jo crec que les pensions les apujarem", ha declarat avui el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una conversa informal amb periodistes espanyols a Roma, on ha assistit al congrés de la Internacional Demòcrata de Centre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest divendres, l'agència Reuters informava que l'executiu estudiava la congelació de les pensions, tot i que la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ho ha negat "taxativament".

En ser preguntat sobre si la pujada de les pensions s'adequaria a l'IPC, el cap del govern espanyol ha declinat donar-ne més detalls.

"Les úniques partides que pujaran seran la de les pensions i la de l'interès del deute", ha afirmat Rajoy, que ha subratllat que s'estan duent a terme reformes per ser més competitius.

El president també s'ha pronunciat sobre la possible petició d'un rescat a Espanya: ha dit que farà el que cregui "que convé a l'interès general d'Espanya" i ha destacat que cal saber el que es demana.

Rajoy ha assenyalat, a més, que per recórrer a l'ajuda del BCE és necessari tenir tres coses clares.

"La primera, saber amb certesa que necessito el rescat; la segona, conèixer les condicions del rescat, i la tercera, si ho van a aprovar tots els membres de la zona euro", ha explicat.

En aquest sentit, ha recordat que alguns dels integrants de l'eurozona han de portar la proposta als seus parlaments nacionals.

stats