Economia 13/05/2012

Rajoy defensa la reforma financera i diu que s'hauria d'haver fet fa quatre anys

El president del govern espanyol dóna un toc d'atenció a les Comunitats Autònomes i diu que no tolerarà que incompleixin l'objectiu de dèficit

Efe
2 min

BilbaoEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit aquest diumenge que la reforma financera busca una solució definitiva per al sector després de tres anys de "solucions parcials" i ha assegurat que si s'hagués adoptat abans no s'hauria de fer ara "tard i malament".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rajoy ha fet aquestes declaracions en la clausura del XIII Congrés del PP basc i ha dit que considera "prioritari" afrontar una reforma com la que el govern va aprovar divendres per generar "credibilitat, aconseguir crèdit i facilitar la inversió després dels molts dubtes existents als mercats sobre el sistema financer".

"Es tracta de fer el que s'hauria d'haver fet fa quatre anys i no es va fer, el que van fer els països europeus i EUA mentre alguns (en relació a José Luis Rodríguez Zapatero) deien que teníem el millor sistema financer del món". Per Rajoy "es tracta de donar una solució definitiva", tot i que ha reconegut que portar-la a la pràctica és molt complicat. "S'ha de guanyar confiança i credibilitat i això s'aconsegueix a poc a poc", ha dit, i ha reconegut que la reforma financera no agrada a molta gent perquè afectarà els dividends i els comptes de beneficis de les entitats financeres.

Toc d'atenció a les Comunitats Autònomes

Rajoy ha reiterat que no es cansarà de fer les reformes que considera necessàries per Espanya, encara que no compti amb el suport del PSOE, i ha advertit a les Comunitats Autònomes que no tolerarà que incompleixin l'objectiu de dèficit fixat per a elles. "Exigirem a les Comunitats Autònomes que compleixin", ha dit Rajoy que ha afegit que "hauran de complir com ho haurà de fer el govern d'Espanya. No estic disposat a que ningú incompleixi", ha dit, "i jo el primer".

stats