Economia 01/05/2012

Rajoy estudia ara crear un 'banc dolent' que assumeixi actius tòxics

Ara
2 min
La seu del Banc d'Espanya, situada al centre de la capital de l'Estat, Madrid.

BARCELONA.Mariano Rajoy fa marxa enrere i ja estudia la creació d'un banc dolent , una entitat pública que es quedi tots els actius tòxics en mans de la banca. El president del govern espanyol havia rebutjat aquesta mesura des de la seva arribada al càrrec, el desembre passat, perquè entenia que el banc dolent penalitzaria els contribuents espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De totes maneres, segons va informar ahir el Financial Times , el govern espanyol ja està negociant la creació d'aquest banc. Els defensors d'aquesta fórmula asseguren que el banc dolent s'encarregaria d'alliberar les entitats financeres dels actius que són més problemàtics. Gràcies al fet que es traurien aquesta llosa del damunt, els bancs podrien tornar a prestar crèdits a empreses i ciutadans, afirmen.

De Guindos ho veu bé

Al mateix temps que apareixia aquesta informació, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, es mostrava partidari que els bancs separin els seus actius immobiliaris. "Crec que té sentit i que seria positiu", va considerar De Guindos en roda de premsa conjunta amb el ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble.

Segons el ministre d'Economia espanyol, aquesta fórmula de separació d'actius permetria a les entitats "dedicar-se al seu negoci, que és el bancari i no l'immobiliari". Les paraules de De Guindos sobre el sector financer no es van quedar aquí: va avançar que hi hauria fusions i adquisicions de manera immediata, segons informa Efe.

La banca espanyola va rebre ahir un nou cop de l'agència de qualificació creditícia Standard & Poor's, que va rebaixar la nota d'onze entitats financeres. Una decisió que arriba després que la setmana passada la mateixa agència rebaixés dos graons el deute sobirà espanyol.

Entre els bancs que han vist caure el seu ràting hi ha el Santander, el Banesto, el BBVA, el Banc Sabadell, Ibercaja, Kutxabank, Banca Cívica, Bankinter i Barclays.

stats