Economia 28/06/2012

Rajoy pressiona la UE per pal·liar el cost del deute espanyol

El president del govern espanyol insisteix que resoldre la "sostenibilitat del deute" és "fonamental" i assegura que qualsevol altra mesura "no serveix per a res si no ens podem finançar"

Agències
1 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, en la seva arribada a Brussel·les / AFP

Brussel·lesEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, confia que en la cimera europea de caps d'estat i de govern que se celebra aquest dijous a Brussel·les es prengui "alguna decisió" per rebaixar el cost del deute espanyol als mercats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ara mateix, el preu del crèdit a Espanya és molt car i crec que la Unió Europea i la Unió Econòmica i Monetària n'han de ser conscients i adoptar alguna decisió", ha dit Rajoy en arribar a una trobada del Partit Popular Europeu (PPE) prèvia a la cimera.

Quan se li ha preguntat per l'opció d'una recapitalització directa de la banca espanyola, el cap de l'executiu ha assegurat que és "una de les possibilitats que estan obertes", però ha subratllat que aquest tema no es resoldrà avui.

El president del govern espanyol ha insistit que la resolució del problema de la "sostenibilitat del deute" és "fonamental", i ha assegurat que qualsevol altra mesura "no serveix per a res si no ens podem finançar".

stats