BANCA
Economia 01/06/2012

Rato critica que el rescat de Bankia es pagui amb fons públics i perjudiqui els accionistes

L'expresident de l'entitat lamenta que la salvació del banc es faci amb fons públics i causant un "greu perjudici" als accionistes i el conjunt del sector

Ara
1 min

BarcelonaL'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, creu que la bona notícia que suposa el rescat de Bankia té una lectura positiva. En un document, el directiu critica que la salvació s'hagi fet "a costa de fons públics" i provocant "un greu perjudici als accionistes" i a la resta del sector bancari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mateix Rato va expressar aquesta crítica en un document repartit la setmana passada entre els accionistes de Bankia. L'expresident va assegurar que és "magnífic" el rescat perquè suposa una injecció de fons "brutal" al banc, però va lamentar que sigui a càrrec dels contribuents. El mateix Rato ha calculat que la injecció pública prevista a Bankia equivaldrà al 2% del PIB.

El directiu va dimitir al capdavant de Bankia el 7 de maig i va ser substituït per José Ignacio Goirigolzarri com a president de l'entitat. El banc està pendent d'una injecció de més de 23.000 milions de diner públic per sanejar-se i complir amb la reforma financera del govern espanyol.

stats