Economia 13/06/2012

Rato renuncia a la indemnització d'1,2 milions que podia cobrar de Bankia

Tot i que l'expresident va dimitir, una clàusula del seu contracte per impedir que treballés en una altra entitat li donava dret a la compensació milionària

Efe
1 min
El frau no li pot sortir de franc.

MadridL'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, ha demanat al banc que no apliqui la clàusula de concurrència del seu contracte, que evita que pugui treballar en qualsevol entitat financera en els pròxims dos anys, de manera que renuncia formalment a la possible indemnització d'1,2 milions d'euros que li correspondria.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A l'espera que el comitè de retribucions de Bankia es reuneixi i hagi de prendre una decisió sobre això, Rato ha comunicat al seu successor al capdavant de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, la renúncia explícita a aquest possible pagament.

En una carta a la qual ha tingut accés Efe, l'exvicepresident del Govern recorda que en el seu contracte com a primer executiu de Bankia, signat a principis de setembre de l'any passat, existia una clàusula, amb la qual es pot impedir que acabi treballant en altra entitat financera.

Aquestes clàusules, que es denominen "pactes de no competència", són habituals entre els alts directius de les grans empreses i de fet, el propi Goirigolzarri tenia una que li va permetre abandonar BBVA, es compromet a no treballar per a altres entitats en els dos anys següents.

L'objectiu principal d'aquestes clàusules és impedir que la informació confidencial que va manejar una persona clau en una companyia acabi arribant a un competidor.

El comitè de retribucions haurà de decidir si s'aplica aquesta clàusula i manté el pacte de no concurrència post-contractual amb Rato, el que comporta una indemnització de 1,2 milions d'euros, equivalent a dues anualitats de l'expresident.

Aquesta és l'explicació per la qual Rato, encara que va dimitir com a president de Bankia, pot arribar a cobrar aquesta compensació, que dependrà en última instància del nou equip del grup financer.

stats